S obzirom na nedavnu promjenu modela naplate cPanel licenci od strane proizvođača, a kako bismo odgovorili na novosti oko naplate, pripremili smo za Vas nove pakete cPanel licenci.
Prijašnji način plaćanja, vezan isključivo uz VPS ili Dedicated licencu odlazi u prošlost, a novi način plaćanja bazira se na broju korisnika smještenih na određeni cPanel server.

Svi korisnici cPanel licenci za VPS i dedicated servere bit će automatski podijeljeni u nove kategorije te će im se za produljenje licence isporučivati računi po novom modelu.
Korisnicima koji su licencu zakupili na dulji period bit će aktivirani novi paketi, ali neće se naplaćivati nikakva razlika do isteka zakupa, a novi način naplate obuhvatit će ih tek kada dođe vrijeme za produljenje licence.
Zbog promjene načina plaćanja licenci i provjera broja korisnika na svakom serveru s cPanel licencom iste će sada biti moguće zakupiti samo u mjesečnom plaćanju.

U nastavku Vam donosimo nove cijene i odgovore na neka učestala pitanja kako biste jednostavnije prošli kroz ovu obavijest.

Zašto se mijenjaju cijene cPanel licenci?
cPanel® je nedavno odlučio promijeniti naplatu licenci na način da se više ne gleda isključivo vrsta licence nego broj korisnika na samom serveru.
Izmjene su, po objašnjenju iz samog cPanela
®, učinjene s ciljem da plaćanje licenci bude poštenije jer postoje velike razlike u opremi i broju smještenih korisnika po serverima.
Tako neki korisnici npr. koriste VPS licencu i na njoj smještaju stotine svojih korisnika dok drugi korisnik na istoj licenci smješta 20-ak svojih korisnika. 
Po starom licenciranju, oba korisnika plaćala su jednak iznos.

Kako se sada određuju cPanel licence?
Za razliku od dosadašnjeg plaćanja isključivo po tipu licence (VPS ili Dedicated), sada se plaćanje vrši po broju korisnika smještenih na određenom cPanel serveru.
Licence su dostupne za VPS i Dedicirane servere koje se sada nazivaju Cloud i Metal, a razlika je prvenstveno u tomu što za dedicirane servere, dakle u Metal paketu, ne postoji paket za manje od 100 korisnika dok Cloud paket za VPS servere nudi dvije jeftinije licence: Cloud Admin licencu koja omogućava do 5 korisnika na cPanel serveru i Cloud Pro licencu koja Vam dozvoljava smještaj do 30 korisnika na cPanel server.
Paketi do 100 korisnika i više jednaki su za VPS i dedicirane servere što znači da u takvom scenariju više ne postoji ušteda na VPS licenci.

Koliko to sada košta?

CLOUD licence (samo za VPS)  Cijena bez PDV-a (mj.)
Admin Fixed - do 5 korisnika 140 kn
Pro Fixed - do 30 korisnika 210 kn
CLOUD i METAL LICENCE (za VPS i DEDI servere)
Premier Fixed 100 - do 100 korisnika 315 kn
Premier Fixed 125 - do 125 korisnika 350 kn
Premier Fixed 150 - do 150 korisnika 385 kn
Premier Fixed 175 - do 175 korisnika 420 kn
Premier Fixed 200 - do 200 korisnika 455 kn

Što je korisnički račun na cPanel serveru?
Račun, koji se često naziva i "cPanel korisnik" ili "cPanel račun", je račun koji krajnji korisnik koristi za prijavu na cPanel sučelje za upravljanje svojom web stranicom ili e-poštom.
Bitno je napomenuti da ukupan broj korisnika na nekom cPanel serveru, što se licence tiče, određuje broj aktivnih i suspendiranih korisnika na tom serveru. 

Dakle, cPanel provjerava broj korisnika na serveru i broji korisnike, bili oni aktivni ili suspendirani.

Kako mogu provjeriti koliko korisnika imam na cPanel serveru?
Za provjeru broja korisnika na vašem cPanel serveru dovoljno je prijaviti se u WHM na serveru te kliknuti na "List accounts".
Otvorena stranica prikazat će sve korisnike na tom serveru i njihov broj.

Koji ciklusi plaćanja su sada mogući za cPanel licence?
Zbog novog načina plaćanja licenci, od sada je omogućeno isključivo mjesečno plaćanje.

Što će biti s postojećim korisnicima koji su cPanel licencu plaćali na godišnjoj bazi?
Postojećim korisnicima bit će u obzir uzeto već plaćeno razdoblje za licencu.
Ukratko, ako Vam plaćena godišnja licenca ističe za nekoliko mjeseci, tek nakon tog datuma plaćat ćete po novim paketima.

Što se događa ako broj korisnika na cPanel serveru prijeđe dozvoljeni broj korisnika iz licence?
U slučaju "probijanja" dozvoljenog broja korisnika na serveru, bit će potrebno nadograditi licencu na prvi veći paket.
U suprotnom, pristup WHM-u bit će suspendiran do povećanja licence ili smanjenja broja korisnika na tom serveru.

Kako mogu nadograditi cPanel licencu?
Svi aktivni korisnici cPanel licenci mogu u bilo koje vrijeme kroz Mydataknox korisničke stranice nadograditi svoju licencu ili ju "spustiti" na nižu.

Imam dodatnih pitanja, nije mi baš sve jasno iz ovog teksta...
Ukoliko imate dodatnih pitanja oko novog načina naplate cPanel licenci, molimo Vas da otvorite upit podršci kroz Mydataknox korisničke stranice ili odgovorite na ovu poruku.Nedjelja, Rujan 1, 2019

« Natrag